Berneška kanadská malá

  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<listopad>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Berneška kanadská malá
  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE