Gekon obrovský

 
  • Gekko gecko
  • Tokay gecko
  • Tokeh
  • Ohrožení: x
 

Je to veliký gekon, který může dorůst velikosti až 50 cm a hmotnosti 400 g. Jeho domovinou je jihovýchodní Asie, ale byl introdukován i na Havaji, Floridě a Martiniku. Jako správný gekon výborně šplhá a to i po stropě či takovém povrchu, jakým je sklo. Pomáhají mu k tomu jakési přísavky, kterými má opatřené své prsty. Živí se především různým hmyzem, ale nepohrdne ani mláďaty drobných savců. V období rozmnožování se ozývají zvláštním štěkavým zvukem.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodič:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 14.06.2016
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Gekon obrovský
 
  • Gekko gecko
  • Tokay gecko
  • Tokeh
  • Ohrožení: x
 

Je to veliký gekon, který může dorůst velikosti až 50 cm a hmotnosti 400 g. Jeho domovinou je jihovýchodní Asie, ale byl introdukován i na Havaji, Floridě a Martiniku. Jako správný gekon výborně šplhá a to i po stropě či takovém povrchu, jakým je sklo. Pomáhají mu k tomu jakési přísavky, kterými má opatřené své prsty. Živí se především různým hmyzem, ale nepohrdne ani mláďaty drobných savců. V období rozmnožování se ozývají zvláštním štěkavým zvukem.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodič:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE