Gekončík noční

 

 
  • Eublepharis macularius
  • Leopard Gecko
  • Leopardgecko
  • Ohrožení: x

Tito malí ještěři obývají suché, křovinaté, stepní až polopouštní lokality ve střední Asii, vystupují i do hor do výšek až 2500 m n.m. Žijí samotářsky. Přes den se ukrývají pod kameny nebo v norách. Aktivní jsou především v podvečer a v noci. Gekončíci mají na rozdíl od jiných gekonů volně pohyblivá víčka. Na prstech nemají přísavky a nemohou proto šplhat po hladkých stěnách. V tlustém ocase si uchovávají zásoby pro nepříznivé období. Jsou velmi atraktivní a mají mírnou povahu, a proto se velmi často chovají jako terarijní zvířata.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodič:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 15.06.2016
Nahoru
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Gekončík noční

 

 
  • Eublepharis macularius
  • Leopard Gecko
  • Leopardgecko
  • Ohrožení: x

Tito malí ještěři obývají suché, křovinaté, stepní až polopouštní lokality ve střední Asii, vystupují i do hor do výšek až 2500 m n.m. Žijí samotářsky. Přes den se ukrývají pod kameny nebo v norách. Aktivní jsou především v podvečer a v noci. Gekončíci mají na rozdíl od jiných gekonů volně pohyblivá víčka. Na prstech nemají přísavky a nemohou proto šplhat po hladkých stěnách. V tlustém ocase si uchovávají zásoby pro nepříznivé období. Jsou velmi atraktivní a mají mírnou povahu, a proto se velmi často chovají jako terarijní zvířata.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodič:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE