Holub chocholatý

 
  • Ocyphaps lophotes
  • Crested pigeon
  • Schopftaube
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Tento krásný holub se vyskytuje téměř na celém uzení australského kontinentu, vyjma nejsevernějších tropických oblastí. Je jedním z pouhých dvou australských druhů holubů, kteří mají chocholku. Obvykle tito holubi žijí samotářsky, nicméně je možné je zahlédnout i v párech, které mohou mít silné sociální vazby a mají tendenci se shlukovat do menších skupin. V kontaktu s lidmi jsou pak velmi společenští. Během období rozmnožování se samci snaží získat samici svým tancem, při kterém se uklání a roztahují křídla i ocas. Po spáření samice klade zpravidla dvě vejce, o která se starají oba rodiče.

Počet chovaných kusů: 4


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

 

Autor: administrator | Aktualizováno: 10.12.2015
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Holub chocholatý
 
  • Ocyphaps lophotes
  • Crested pigeon
  • Schopftaube
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Tento krásný holub se vyskytuje téměř na celém uzení australského kontinentu, vyjma nejsevernějších tropických oblastí. Je jedním z pouhých dvou australských druhů holubů, kteří mají chocholku. Obvykle tito holubi žijí samotářsky, nicméně je možné je zahlédnout i v párech, které mohou mít silné sociální vazby a mají tendenci se shlukovat do menších skupin. V kontaktu s lidmi jsou pak velmi společenští. Během období rozmnožování se samci snaží získat samici svým tancem, při kterém se uklání a roztahují křídla i ocas. Po spáření samice klade zpravidla dvě vejce, o která se starají oba rodiče.

Počet chovaných kusů: 4


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE