Hroznýšovec kubánský

  • Epicrates angulifer
  • Cuban boa
  • Kubanische Schlankboa
  • Ohrožení: Červený seznam - téměř ohrožený druh, EEP, CITES II
 

Jeho domovem jsou ostrovy Kuba a Islas de Pinos. Obývá nejčastěji lesy, parky a zahrady, kde loví hlavně ptáky; ale také jeskyně, kde se živí netopýry. Tento druh hada je také vyobrazen na kubánské poštovní známce.

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Hroznýšovec kubánský
  • Epicrates angulifer
  • Cuban boa
  • Kubanische Schlankboa
  • Ohrožení: Červený seznam - téměř ohrožený druh, EEP, CITES II
 

Jeho domovem jsou ostrovy Kuba a Islas de Pinos. Obývá nejčastěji lesy, parky a zahrady, kde loví hlavně ptáky; ale také jeskyně, kde se živí netopýry. Tento druh hada je také vyobrazen na kubánské poštovní známce.

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE