Jeřáb bělošíjí

  • Grus vipio
  • White-naped crane
  • Weissnackenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES I

Vyskytuje se ve východní Asii. Žije v bažinách a na polích podél řek. Živí se semeny, plody, kořínky a drobnými živočichy. Jeho početnost se od poloviny minulého století zvýšila, ale v přírodě žije podle odhadů jen 5000 jedinců.

Počet chovaných kusů: 3


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Jeřáb bělošíjí
  • Grus vipio
  • White-naped crane
  • Weissnackenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES I

Vyskytuje se ve východní Asii. Žije v bažinách a na polích podél řek. Živí se semeny, plody, kořínky a drobnými živočichy. Jeho početnost se od poloviny minulého století zvýšila, ale v přírodě žije podle odhadů jen 5000 jedinců.

Počet chovaných kusů: 3


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE