Jeřáb mandžuský

  • Grus japonensis
  • Mantschurian (Red-crowned) crane
  • Mandchurenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES I

Tento krásný pták obývá travnaté lokality a zalesněné bažinaté oblasti na Dálném Východě, na zimu odlétá na zimoviště v Koreji a Číně. Populace z Japonska jsou stálé. Je ohrožený vyhubením a jeho stavy ve volné přírodě se odhadují na 1700 - 2000 kusů.

Počet chovaných kusů: 2


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<listopad>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Jeřáb mandžuský
  • Grus japonensis
  • Mantschurian (Red-crowned) crane
  • Mandchurenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES I

Tento krásný pták obývá travnaté lokality a zalesněné bažinaté oblasti na Dálném Východě, na zimu odlétá na zimoviště v Koreji a Číně. Populace z Japonska jsou stálé. Je ohrožený vyhubením a jeho stavy ve volné přírodě se odhadují na 1700 - 2000 kusů.

Počet chovaných kusů: 2


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE