Kachnička šedoboká

  • Callonetta leucophrys
  • Ringed teal
  • Rotschulterente
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Vyskytuje se v Jižní Americe. Obývá močály v tropických pralesích, bažinatá území, okolí menších jezer a potoků. Živí se převážně rostlinnou potravou. Často je chována jako okrasný pták. Je možné spatřit ji i ve volné přírodě, včetně Česka.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče.

  

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Kachnička šedoboká
  • Callonetta leucophrys
  • Ringed teal
  • Rotschulterente
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Vyskytuje se v Jižní Americe. Obývá močály v tropických pralesích, bažinatá území, okolí menších jezer a potoků. Živí se převážně rostlinnou potravou. Často je chována jako okrasný pták. Je možné spatřit ji i ve volné přírodě, včetně Česka.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče.

  

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE