Kalous ušatý

  • Asio otus
  • Long-eared owl
  • Waldohreule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Po puštíku obecném je u nás kalous druhou nejhojnější sovou. Díky jeho prodlouženým pírkům na hlavě by si ho někdo mohl splést s výrem. Tato sova však dorůstá jen do velikosti holuba. Vyskytuje se v severní Africe, v Evropě kromě nejsevernějších oblastí, přes střed Asie až po Japonsko.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Jiří Kalous, Jílové u Děčína, do 20. 6. 2018
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 17. 2. 2018

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<listopad>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Kalous ušatý
  • Asio otus
  • Long-eared owl
  • Waldohreule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Po puštíku obecném je u nás kalous druhou nejhojnější sovou. Díky jeho prodlouženým pírkům na hlavě by si ho někdo mohl splést s výrem. Tato sova však dorůstá jen do velikosti holuba. Vyskytuje se v severní Africe, v Evropě kromě nejsevernějších oblastí, přes střed Asie až po Japonsko.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Jiří Kalous, Jílové u Děčína, do 20. 6. 2018
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 17. 2. 2018

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE