Kapybara vodní

  • Hydrochoerus hydrochaeris
  • Capybara
  • Wasserschwein
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o největšího hlodavce na světě. Pochází z Jižní Ameriky. Hlavní složku potravy kapybar tvoří vodní rostliny, proto jsou tato zvířata velmi dobře uzpůsobena k pobytu ve vodě. Nozdry, oči i uši jsou až na vrcholu hlavy a nohy mají opatřené plovacími blánami.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o., do 30. 6. 2018
Ondra Halenčák, Liberec IV - Perštýn,  do 9. 9. 2018

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<únor>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28  

Kapybara vodní
  • Hydrochoerus hydrochaeris
  • Capybara
  • Wasserschwein
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o největšího hlodavce na světě. Pochází z Jižní Ameriky. Hlavní složku potravy kapybar tvoří vodní rostliny, proto jsou tato zvířata velmi dobře uzpůsobena k pobytu ve vodě. Nozdry, oči i uši jsou až na vrcholu hlavy a nohy mají opatřené plovacími blánami.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o., do 30. 6. 2018
Ondra Halenčák, Liberec IV - Perštýn,  do 9. 9. 2018

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE