Ledňák obrovský

  • Dacelo novaeguineae
  • Laughing kookaburra
  • Kookaburra
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Tento největší ze všech ledňáčků se vyskytoval pouze v jihovýchodní Austrálii, ale díky vysazování ho dnes najdeme i na jiných místech. Obývá spíše sušší oblasti, než vodní pobřeží.  Člověka se příliš nebojí a mláďata před ním dokonce urputně brání. Ozývá se mohutným chechtavým zvukem, který, obzvlášť v zoo, může být někým zaměňován za zvukový projev opic.

Počet chovaných kusů: 1

 
Adoptivní rodiče:
Základní a mateřšká škola, Školní, Krásná Lípa, do 9. 10. 2016

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Ledňák obrovský
  • Dacelo novaeguineae
  • Laughing kookaburra
  • Kookaburra
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Tento největší ze všech ledňáčků se vyskytoval pouze v jihovýchodní Austrálii, ale díky vysazování ho dnes najdeme i na jiných místech. Obývá spíše sušší oblasti, než vodní pobřeží.  Člověka se příliš nebojí a mláďata před ním dokonce urputně brání. Ozývá se mohutným chechtavým zvukem, který, obzvlášť v zoo, může být někým zaměňován za zvukový projev opic.

Počet chovaných kusů: 1

 
Adoptivní rodiče:
Základní a mateřšká škola, Školní, Krásná Lípa, do 9. 10. 2016

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE