Levhart obláčkový

  • Neofelis nebulosa
  • Clouded leopard
  • Nebelparder
  • Ohrožení: Červený seznam - kriticky ohrožený druh, EEP, CITES I

Levhart obláčkový se vyskytuje v asijských deštných pralesech, kde je schopným predátorem. Dorůstá váhy až 25 kilogramů a dožívá se věku až sedmnácti let. Levhart obláčkový je i přes ochranu zákonem často loven pro jeho kožešinu, ale i velké špičáky. Další příčinou poklesu počtů této nádherné šelmy je i mýcení lesů, které jsou jeho přirozeným domovem. Ve volné přírodě se dožívá věku okolo jedenácti let, zatímco v zajetí jsou známy případy dožití až věku sedmnácti let. Levhart obláčkový je typický vybarvením srsti, které tvoří "stínované" skvrny na světlejším podkladu. Charakteristický je dlouhý ocas, který dosahuje okolo osmdesáti procent délky samotného těla. Je masožravec a loví kromě ptáků a menších obratlovců i opice, prasata, telata, kozy a mladé jeleny, dikobrazy a ryby. Levhart obláčkový rodí po přibližně třech měsících březosti až čtyři mláďata, která matka kojí dalších šest měsíců. O mladé samice pečuje zpravidla sama.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Zuzana, Miroslav, Martin a Lukáš Březinovi, Česká Lípa, do 23. 12. 2017
† Naďa Parýzková, Děčín 1, do 25. 9. 2017

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Levhart obláčkový
  • Neofelis nebulosa
  • Clouded leopard
  • Nebelparder
  • Ohrožení: Červený seznam - kriticky ohrožený druh, EEP, CITES I

Levhart obláčkový se vyskytuje v asijských deštných pralesech, kde je schopným predátorem. Dorůstá váhy až 25 kilogramů a dožívá se věku až sedmnácti let. Levhart obláčkový je i přes ochranu zákonem často loven pro jeho kožešinu, ale i velké špičáky. Další příčinou poklesu počtů této nádherné šelmy je i mýcení lesů, které jsou jeho přirozeným domovem. Ve volné přírodě se dožívá věku okolo jedenácti let, zatímco v zajetí jsou známy případy dožití až věku sedmnácti let. Levhart obláčkový je typický vybarvením srsti, které tvoří "stínované" skvrny na světlejším podkladu. Charakteristický je dlouhý ocas, který dosahuje okolo osmdesáti procent délky samotného těla. Je masožravec a loví kromě ptáků a menších obratlovců i opice, prasata, telata, kozy a mladé jeleny, dikobrazy a ryby. Levhart obláčkový rodí po přibližně třech měsících březosti až čtyři mláďata, která matka kojí dalších šest měsíců. O mladé samice pečuje zpravidla sama.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Zuzana, Miroslav, Martin a Lukáš Březinovi, Česká Lípa, do 23. 12. 2017
† Naďa Parýzková, Děčín 1, do 25. 9. 2017

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE