Mangabej černý

  • Lophocebus aterrimus
  • Black mangabey
  • Schopfmangabe
  • Ohrožení: Červený seznam - téměř ohrožený druh, ESB, CITES II

Mangabejové obývají pralesy v rovníkové Africe. Jedná se o středně velké štíhlé opice s charakteristickými lícními torbami, dlouhým ocasem a chocholkou srsti na hlavě. Mají silné čelisti a velké zuby. Zajímavostí je, že umějí plavat. U nás v zoologické zahradě můžete obdivovat pravděpodobně nejstaršího jedince chované v zoo po celém světě.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Mangabej černý
  • Lophocebus aterrimus
  • Black mangabey
  • Schopfmangabe
  • Ohrožení: Červený seznam - téměř ohrožený druh, ESB, CITES II

Mangabejové obývají pralesy v rovníkové Africe. Jedná se o středně velké štíhlé opice s charakteristickými lícními torbami, dlouhým ocasem a chocholkou srsti na hlavě. Mají silné čelisti a velké zuby. Zajímavostí je, že umějí plavat. U nás v zoologické zahradě můžete obdivovat pravděpodobně nejstaršího jedince chované v zoo po celém světě.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE