Mangusta liščí

  • Cynictis penicillata
  • Yellow mongoose
  • Fuchsmanguste
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Žije většinou na stepích jižní Afriky. Mangusty vytvářejí rodinné klany, jejichž základem je chovný pár a jejich mláďata. Přebývají v podzemních norách, které si vyhrabou. Jejich potravu tvoří široká škála bezobratlých a malých obratlovců, ale dokážou ulovit i jedovatého hada.

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Dagmar Marie Miksová, Děčín 2, do 10. 3. 2018

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Mangusta liščí
  • Cynictis penicillata
  • Yellow mongoose
  • Fuchsmanguste
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Žije většinou na stepích jižní Afriky. Mangusty vytvářejí rodinné klany, jejichž základem je chovný pár a jejich mláďata. Přebývají v podzemních norách, které si vyhrabou. Jejich potravu tvoří široká škála bezobratlých a malých obratlovců, ale dokážou ulovit i jedovatého hada.

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Dagmar Marie Miksová, Děčín 2, do 10. 3. 2018

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE