Medvěd hnědý grizzly

administrator | 21.02.2014
  • Ursus arctos horribilis
  • Grizzly bear
  • Grizzlybär
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Tento poddruh medvěda hnědého se vyskytuje pouze v Severní Americe. Od ostatních hnědých medvědů se liší velmi dlouhými drápy a dlouhou lebkou, připomínající spíše medvěda ledního. Je to největší živočich, kterého chováme v děčínské zoo. Zároveň je děčínská zoo jedinou v ČR, kde se tyto šelmy chovají. Přes svou mohutnost mohou tito medvědi běžet rychlostí až 55 kilometrů za hodinu.

Počet chovaných kusů: 2

 
Adoptivní rodiče:
RUMBURSKÉ DĚTI, Rumburk, do 30. 6. 2017
Martin Čekal, Arnoltice, do 23. 12. 2016
HC DĚČÍN, do 2. 10. 2016
 
 
Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Medvěd hnědý grizzly
  • Ursus arctos horribilis
  • Grizzly bear
  • Grizzlybär
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Tento poddruh medvěda hnědého se vyskytuje pouze v Severní Americe. Od ostatních hnědých medvědů se liší velmi dlouhými drápy a dlouhou lebkou, připomínající spíše medvěda ledního. Je to největší živočich, kterého chováme v děčínské zoo. Zároveň je děčínská zoo jedinou v ČR, kde se tyto šelmy chovají. Přes svou mohutnost mohou tito medvědi běžet rychlostí až 55 kilometrů za hodinu.

Počet chovaných kusů: 2

 
Adoptivní rodiče:
RUMBURSKÉ DĚTI, Rumburk, do 30. 6. 2017
Martin Čekal, Arnoltice, do 23. 12. 2016
HC DĚČÍN, do 2. 10. 2016
 
 
Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE