Muflon

  • Ovis orientalis musimon
  • Mouflon
  • Mufflon
  • Ohrožení: x

Je to jediný volně žijící zástupce ovcí v evropské přírodě. Velké silně vyvinuté rohy zdobí hlavu výhradně samcům. Samice jsou buďto bezrohé anebo mají pouze maličké růžky. Mufloni se živí spásáním trávy, okusem listů, nejsou vůbec vybíraví. Je to stádový druh, pouze staří berani žijí raději samotářsky.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Muflon
  • Ovis orientalis musimon
  • Mouflon
  • Mufflon
  • Ohrožení: x

Je to jediný volně žijící zástupce ovcí v evropské přírodě. Velké silně vyvinuté rohy zdobí hlavu výhradně samcům. Samice jsou buďto bezrohé anebo mají pouze maličké růžky. Mufloni se živí spásáním trávy, okusem listů, nejsou vůbec vybíraví. Je to stádový druh, pouze staří berani žijí raději samotářsky.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE