Muntžak malý

  • Muntiacus reevesi
  • Reeve‘s Muntjac
  • Chinesische Muntjak
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh


Tento malý druh jelena se vyskytuje v hustých subtropických deštných lesích jihovýchodní Číny a Tchaj-wanu. Byl také úspěšně vysazen v Anglii. U samců je možné pozorovat dlouhé špičáky, které jim přerůstají spodní čelist. Jedná se překvapivě o všežravého jelena, který v přírodě, kromě obvyklé rostlinné stravy, pojídá vejce a mršiny a dokonce je schopný lovit i malé savce či ptáky hnízdící na zemi.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Muntžak malý
  • Muntiacus reevesi
  • Reeve‘s Muntjac
  • Chinesische Muntjak
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh


Tento malý druh jelena se vyskytuje v hustých subtropických deštných lesích jihovýchodní Číny a Tchaj-wanu. Byl také úspěšně vysazen v Anglii. U samců je možné pozorovat dlouhé špičáky, které jim přerůstají spodní čelist. Jedná se překvapivě o všežravého jelena, který v přírodě, kromě obvyklé rostlinné stravy, pojídá vejce a mršiny a dokonce je schopný lovit i malé savce či ptáky hnízdící na zemi.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE