Páv korunkatý

 
  • Pavo cristatus
  • Indian peafowl
  • Blauer Pfau
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES - III

Pávi obývají džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček. V toku roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před nimi. Dlouhá pera označovaná často za ocas, jsou ve skutečnosti nadocasní krovky (vyrůstají ze zad). Samci je mají dlouhé, jasně zbarvené. Nadocasních krovek bývá cca 200 a převyšují tak počet vlastních ocasních (rýdovacích) per zhruba desetinásobně. Pávi se chovají v zajetí již několik tisíciletí. Často tak bývají okrasou mnoha zámků, parků a zoologických zahrad.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 10.06.2015
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Páv korunkatý
 
  • Pavo cristatus
  • Indian peafowl
  • Blauer Pfau
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES - III

Pávi obývají džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček. V toku roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před nimi. Dlouhá pera označovaná často za ocas, jsou ve skutečnosti nadocasní krovky (vyrůstají ze zad). Samci je mají dlouhé, jasně zbarvené. Nadocasních krovek bývá cca 200 a převyšují tak počet vlastních ocasních (rýdovacích) per zhruba desetinásobně. Pávi se chovají v zajetí již několik tisíciletí. Často tak bývají okrasou mnoha zámků, parků a zoologických zahrad.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE