Puštík bělavý

  • Strix uralensis
  • Ural owl
  • Habichtkauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá široký pás od Evropy přes Sibiř až po Japonsko. Hnízdí v lesích pralesovitého charakteru, zejména bučinách a to na starých dravčích hnízdech, v dutinách a ochotně obsazuje i budky. Loví ptáky, savce, obojživelníky a velký hmyz. I přes zvyšující se stavy je vzhledem k nízké početnosti v Červeném seznamu ČR zařazen v kategorii - kriticky ohrožen.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
ZŠ U Nemocnice, Rumburk, do 31. 5. 2017

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Puštík bělavý
  • Strix uralensis
  • Ural owl
  • Habichtkauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá široký pás od Evropy přes Sibiř až po Japonsko. Hnízdí v lesích pralesovitého charakteru, zejména bučinách a to na starých dravčích hnízdech, v dutinách a ochotně obsazuje i budky. Loví ptáky, savce, obojživelníky a velký hmyz. I přes zvyšující se stavy je vzhledem k nízké početnosti v Červeném seznamu ČR zařazen v kategorii - kriticky ohrožen.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
ZŠ U Nemocnice, Rumburk, do 31. 5. 2017

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE