Sokol stěhovavý

  • Falco peregrinus
  • Peregrine Falcon
  • Wanderfalke
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES I

Sokol preferuje otevřenou krajinu, větším lesním celkům se vyhýbá. Hnízdo sám nestaví, používá stará hnízda po jiných dravcích nebo po krkavcovitých a to většinou ve skalních stěnách, méně na stromech nebo na starých zříceninách. V poslední době v souvislosti s odchovy v zajetí a následnou reintrodukcí, i se zvýšenou ochranou, stavy sokolů pomalu stoupají.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Vilém Kebrt, Děčín 2, do 31. 10. 2016


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Sokol stěhovavý
  • Falco peregrinus
  • Peregrine Falcon
  • Wanderfalke
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh, CITES I

Sokol preferuje otevřenou krajinu, větším lesním celkům se vyhýbá. Hnízdo sám nestaví, používá stará hnízda po jiných dravcích nebo po krkavcovitých a to většinou ve skalních stěnách, méně na stromech nebo na starých zříceninách. V poslední době v souvislosti s odchovy v zajetí a následnou reintrodukcí, i se zvýšenou ochranou, stavy sokolů pomalu stoupají.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Vilém Kebrt, Děčín 2, do 31. 10. 2016


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE