Sovice sněžní

  • Nyctea scandiaca
  • Snowy owl
  • Schneeeule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá oblasti tundry severní polokoule až po nejsevernější místa bez ledu. Potravu tvoří savci do velikosti zajíce a ptáci do velikosti husy. V době hnízdění loví téměř výhradně jen lumíky.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Nina Blavková, Děčín, do 28. 11. 2017
Daniel Štercl, Ústí nad Labem, do 31. 12. 2017

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Sovice sněžní
  • Nyctea scandiaca
  • Snowy owl
  • Schneeeule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Obývá oblasti tundry severní polokoule až po nejsevernější místa bez ledu. Potravu tvoří savci do velikosti zajíce a ptáci do velikosti husy. V době hnízdění loví téměř výhradně jen lumíky.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Nina Blavková, Děčín, do 28. 11. 2017
Daniel Štercl, Ústí nad Labem, do 31. 12. 2017

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE