Sýček obecný

  • Athene noctua
  • Little owl
  • Steinkauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Jeho výskyt je na větší části Evropy, zhruba k polárnímu kruhu. Kromě parků sadů a alejí obývá i hřbitovy, kde je možné slyšet jeho houkání. Vinou toho byl spojován s předzvěstí smrti, či něčeho špatného. Odtud známe lidské ohrazení: „nesýčkuj“!

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Rodina Vrábelova, Děčín 2, do 18. 6. 2018
Mgr. Vladimír Šamša, Jiříkov, do 22. 2. 2018
Daniel Horák a Markéta Buzická, Děčín 7, do 23. 12. 2017
ZŠ a MŠ Petrovice, okr. Ústí nad Labem, p.o., do 7. 12. 2017
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Sýček obecný
  • Athene noctua
  • Little owl
  • Steinkauz
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Jeho výskyt je na větší části Evropy, zhruba k polárnímu kruhu. Kromě parků sadů a alejí obývá i hřbitovy, kde je možné slyšet jeho houkání. Vinou toho byl spojován s předzvěstí smrti, či něčeho špatného. Odtud známe lidské ohrazení: „nesýčkuj“!

Počet chovaných kusů: 4

 

Adoptivní rodiče:
Rodina Vrábelova, Děčín 2, do 18. 6. 2018
Mgr. Vladimír Šamša, Jiříkov, do 22. 2. 2018
Daniel Horák a Markéta Buzická, Děčín 7, do 23. 12. 2017
ZŠ a MŠ Petrovice, okr. Ústí nad Labem, p.o., do 7. 12. 2017
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE