Tapír jihoamerický

  • Tapirus terrestris
  • South American Tapir
  • Flachlandtapir
  • Ohrožení: Červený seznam – zranitelný druh, EEP, CITES II

Obývá horské i nížinné tropické deštné lesy většiny území Jižní Ameriky, především v blízkosti vod. Jedná se o živočicha, který je aktivní především v noci, kdy vyráží za potravou, kterou jsou především ovocné plody a listí různých rostlin. Je důležitým roznašečem semen rostlin.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:

třída Zajíčků, Mateřská škola, p.o., Doksy, do 21. 6. 2017
MVDr. Lýdia Čačková, Stružnice, do 10. 10. 2017
Naďa Kočová, Jílové u Děčína, do 24. 8. 2017

 
Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Tapír jihoamerický
  • Tapirus terrestris
  • South American Tapir
  • Flachlandtapir
  • Ohrožení: Červený seznam – zranitelný druh, EEP, CITES II

Obývá horské i nížinné tropické deštné lesy většiny území Jižní Ameriky, především v blízkosti vod. Jedná se o živočicha, který je aktivní především v noci, kdy vyráží za potravou, kterou jsou především ovocné plody a listí různých rostlin. Je důležitým roznašečem semen rostlin.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:

třída Zajíčků, Mateřská škola, p.o., Doksy, do 21. 6. 2017
MVDr. Lýdia Čačková, Stružnice, do 10. 10. 2017
Naďa Kočová, Jílové u Děčína, do 24. 8. 2017

 
Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE