Včelojed lesní

  • Pernis apivorus
  • Honney buzzard
  • Wespenbussard
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Dravec obývající téměř celou Evropu až střední Asii. Je to tažný pták, který zimuje v Africe na jih od Sahary. Je to dáno tím, že v zimě u nás nenajde dostatek potravy, neboť hlavní součástí jeho jídelníčku jsou vosy a jejich larvy.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Včelojed lesní
  • Pernis apivorus
  • Honney buzzard
  • Wespenbussard
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Dravec obývající téměř celou Evropu až střední Asii. Je to tažný pták, který zimuje v Africe na jih od Sahary. Je to dáno tím, že v zimě u nás nenajde dostatek potravy, neboť hlavní součástí jeho jídelníčku jsou vosy a jejich larvy.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2018
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE