Veverka obecná

  • Sciurus vulgaris
  • Red squirrel
  • Eichhörnchen
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Vyskytuje se v Evropě a Asii až po východní Sibiř, severovýchodní Čínu, Koreu a ostrovy Sachalin a Hokkaidó. Hlavní složku její potravy tvoří semena, ořechy, plody stromů a keřů, ovoce, výhony, pupeny, listy, houby, ale nepohrdne ani hmyzem, ptačími mláďaty a vajíčky. Přes léto si nadbytečnou potravu ukládá do zásobáren, které využívá v zimě.


Počet chovaných kusů:
1


Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<září>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Veverka obecná
  • Sciurus vulgaris
  • Red squirrel
  • Eichhörnchen
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Vyskytuje se v Evropě a Asii až po východní Sibiř, severovýchodní Čínu, Koreu a ostrovy Sachalin a Hokkaidó. Hlavní složku její potravy tvoří semena, ořechy, plody stromů a keřů, ovoce, výhony, pupeny, listy, houby, ale nepohrdne ani hmyzem, ptačími mláďaty a vajíčky. Přes léto si nadbytečnou potravu ukládá do zásobáren, které využívá v zimě.


Počet chovaných kusů:
1


Adoptivní rodiče:
Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE