Výr velký

  • Bubo bubo
  • Eagle owl
  • Europäischer uhu
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se téměř v celé Evropě až po Ural a Malou Asii. Je to největší sova Evropy. Ke hnízdění vyhledává skály, kamenité stráně nebo zříceniny budov, zpravidla nedaleko otevřených ploch. Živí se výhradně obratlovci - savci od velikosti hraboše po zajíce, ptáky do velikosti bažanta, běžně loví i dravce a jiné druhy sov.

Počet chovaných kusů: 3

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Výr velký
  • Bubo bubo
  • Eagle owl
  • Europäischer uhu
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se téměř v celé Evropě až po Ural a Malou Asii. Je to největší sova Evropy. Ke hnízdění vyhledává skály, kamenité stráně nebo zříceniny budov, zpravidla nedaleko otevřených ploch. Živí se výhradně obratlovci - savci od velikosti hraboše po zajíce, ptáky do velikosti bažanta, běžně loví i dravce a jiné druhy sov.

Počet chovaných kusů: 3

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE