německy anglicky

Berneška kanadská malá

  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Martin Rosulek, Děčín, do 7. 9. 2020

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 15.01.2020
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

Logo Ovoce - zelenina Jaroslav Suchý

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

Logo ZUŠ v Děčíně

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

Logo cukrárny Expres Děčín

Logo Inpeko

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

Logo Hračky Barvíř

Logo Termo Děčín

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

Logo ZUŠ

Logo České průmyslové pojišťovny

Logo Ice and Go

Logo skautů

Logo vlastivědného muzea v České Lípě

Logo pekařství He-Fi

Logo HC Děčínských medvědů

Logo BK ARMEX Děčín

Logo ZŠ Slovanka

Berneška kanadská malá
  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Martin Rosulek, Děčín, do 7. 9. 2020

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE