Jaguarundi

  • Puma yagouarondi
  • Jaguarundi
  • Jaguarundi
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES I

Tato malá kočkovitá šelma žije v lesnatých a křovinatých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Přestože může připomínat domácí kočku, jedná se o příbuznou pumy. Hlavní složkou potravy jsou hlodavci a ptáci, nepohrdne ani plazy, žábami, rybami a hmyzem. Dokáže šplhat po stromech, kořist ale loví výhradně na zemi.

Počet chovaných kusů: 2


Adoptivní rodiče:
Rodina Bojanova, Horní Libchava, do 23. 1. 2019


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Jaguarundi
  • Puma yagouarondi
  • Jaguarundi
  • Jaguarundi
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES I

Tato malá kočkovitá šelma žije v lesnatých a křovinatých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Přestože může připomínat domácí kočku, jedná se o příbuznou pumy. Hlavní složkou potravy jsou hlodavci a ptáci, nepohrdne ani plazy, žábami, rybami a hmyzem. Dokáže šplhat po stromech, kořist ale loví výhradně na zemi.

Počet chovaných kusů: 2


Adoptivní rodiče:
Rodina Bojanova, Horní Libchava, do 23. 1. 2019


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

< /body> < /html>