Jeřáb bělošíjí

  • Grus vipio
  • White-naped crane
  • Weissnackenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES I

Vyskytuje se ve východní Asii. Žije v bažinách a na polích podél řek. Živí se semeny, plody, kořínky a drobnými živočichy. Jeho početnost se od poloviny minulého století zvýšila, ale v přírodě žije podle odhadů jen 5000 jedinců.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Jeřáb bělošíjí
  • Grus vipio
  • White-naped crane
  • Weissnackenkranich
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES I

Vyskytuje se ve východní Asii. Žije v bažinách a na polích podél řek. Živí se semeny, plody, kořínky a drobnými živočichy. Jeho početnost se od poloviny minulého století zvýšila, ale v přírodě žije podle odhadů jen 5000 jedinců.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče. Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

< /body> < /html>