Mravenečník velký

  • Myrmecophaga tridactyla
  • Giant anteater
  • Grosser Ameisenbär
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES II

Je největší z mravenečníků a vyskytuje se ve Střední až Jižní Americe. Na rozdíl od jiných mravenečníků žije výhradně na zemi. Na předních nohách má čtyři prsty opatřené třemi silnými drápy, při chůzi našlapuje pouze na hřbety prstů. Drápy mu slouží k rozhrabování mravenišť a termitišť, odkud získává svoji potravu. Za den spotřebuje přibližně 30 000 kukel a dospělců. V zajetí se krmí náhradní kašovitou stravou.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Jan Barcal, Děčín 2, do 27. 3. 2019
Lenka a Tomáš Hanouskovi, Děčín 7, do 18. 2. 2019
Ing. Dušan Labuta, Děčín 1, do 28. 12. 2018
 
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Mravenečník velký
  • Myrmecophaga tridactyla
  • Giant anteater
  • Grosser Ameisenbär
  • Ohrožení: Červený seznam - zranitelný druh, EEP, CITES II

Je největší z mravenečníků a vyskytuje se ve Střední až Jižní Americe. Na rozdíl od jiných mravenečníků žije výhradně na zemi. Na předních nohách má čtyři prsty opatřené třemi silnými drápy, při chůzi našlapuje pouze na hřbety prstů. Drápy mu slouží k rozhrabování mravenišť a termitišť, odkud získává svoji potravu. Za den spotřebuje přibližně 30 000 kukel a dospělců. V zajetí se krmí náhradní kašovitou stravou.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Jan Barcal, Děčín 2, do 27. 3. 2019
Lenka a Tomáš Hanouskovi, Děčín 7, do 18. 2. 2019
Ing. Dušan Labuta, Děčín 1, do 28. 12. 2018
 
 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

< /body> < /html>