Sovice krahujová

  • Surnia ulula
  • Northern hawk-owl
  • Sperbereule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se v tajze Eurasie a Severní Ameriky. Hnízdo bývá v dutinách ve starých hnízdech dravců a krkavcovitých, vzácně i na zemi. Potravu tvoří převážně drobní savci a ptáci, ti v potravě převažují hlavně v zimním období. Své jméno dostala podle zbarvení, které připomíná dravce krahujce.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Petr, Marta, Kubík a Filípek Dvorští, Dobrná, do 8. 2. 2019
František Vyhnálek, Děčín - Jalůvčí, do 23. 12. 2018

 

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<červenec>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Sovice krahujová
  • Surnia ulula
  • Northern hawk-owl
  • Sperbereule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se v tajze Eurasie a Severní Ameriky. Hnízdo bývá v dutinách ve starých hnízdech dravců a krkavcovitých, vzácně i na zemi. Potravu tvoří převážně drobní savci a ptáci, ti v potravě převažují hlavně v zimním období. Své jméno dostala podle zbarvení, které připomíná dravce krahujce.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Petr, Marta, Kubík a Filípek Dvorští, Dobrná, do 8. 2. 2019
František Vyhnálek, Děčín - Jalůvčí, do 23. 12. 2018

 

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

< /body> < /html>