Berneška kanadská malá

  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Martin Rosulek, Děčín, do 7. 9. 2019.

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<prosinec>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Berneška kanadská malá
  • Branta canadensis
  • Canada goose
  • Kanadagans
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Bernešky pocházejí ze Severní Ameriky. Většina populací je tažných, zimují na jihu kontinentu po Mexiko. Tvoří jeden z nejdůležitějších druhů pernaté zvěře. Jejich potrava je převážně rostlinná. V menší míře se živí i hmyzem, korýši, měkkýši a jinými bezobratlými.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Martin Rosulek, Děčín, do 7. 9. 2019.

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE