Čáp bílý

  • Ciconia ciconia
  • White stork
  • Weisstorch
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Můžeme se s ním setkat v severozápadní Africe, Evropě a přední Asii. Hnízdí na vyvýšených místech, jako jsou střechy, komíny, sloupy vedení a staré stromy. Hnízdo každým rokem dostavují, takže může mít značné rozměry - až více než 2 m na výšku a váhu až 1 t. Ve starých hnízdech společně s čápy hnízdí i další druhy ptáků - vrabci, špačci, kavky, poštolky.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Karatedó Steklý, z.s., Děčín, do 17. 5. 2019

 

 


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<leden>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Čáp bílý
  • Ciconia ciconia
  • White stork
  • Weisstorch
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Můžeme se s ním setkat v severozápadní Africe, Evropě a přední Asii. Hnízdí na vyvýšených místech, jako jsou střechy, komíny, sloupy vedení a staré stromy. Hnízdo každým rokem dostavují, takže může mít značné rozměry - až více než 2 m na výšku a váhu až 1 t. Ve starých hnízdech společně s čápy hnízdí i další druhy ptáků - vrabci, špačci, kavky, poštolky.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Karatedó Steklý, z.s., Děčín, do 17. 5. 2019

 

 


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE