německy anglicky

Čáp černý

  • Ciconia nigra
  • Black stork
  • Schwarzstorch
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se v mírnějších oblastech Eurasie. Hnízdí na starých stromech, ale výjimečně i na skalách nebo dokonce na zemi. Je mnohem méně početný než čáp bílý. Potrava je téměř výlučně živočišná - ryby, obojživelníci, plazi, větší hmyz i malí savci.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Barbara Niklas, Dresden, do 27. 2. 2025
Ivan Schwarz, Děčín 1, do 12. 1. 2025
Ubytování černý čáp s.r.o., Krásná Lípa, do 1. 11. 2024
Klub českých turistů, Krásná Lípa, do 3. 7. 2024


 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 27.03.2024
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

  kudyznudy.jpg

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Čáp černý
  • Ciconia nigra
  • Black stork
  • Schwarzstorch
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Vyskytuje se v mírnějších oblastech Eurasie. Hnízdí na starých stromech, ale výjimečně i na skalách nebo dokonce na zemi. Je mnohem méně početný než čáp bílý. Potrava je téměř výlučně živočišná - ryby, obojživelníci, plazi, větší hmyz i malí savci.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Barbara Niklas, Dresden, do 27. 2. 2025
Ivan Schwarz, Děčín 1, do 12. 1. 2025
Ubytování černý čáp s.r.o., Krásná Lípa, do 1. 11. 2024
Klub českých turistů, Krásná Lípa, do 3. 7. 2024


 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE