německy anglicky

Gekončík noční

 

 
  • Eublepharis macularius
  • Leopard Gecko
  • Leopardgecko
  • Ohrožení: x

Tito malí ještěři obývají suché, křovinaté, stepní až polopouštní lokality ve střední Asii, vystupují i do hor do výšek až 2500 m n.m. Žijí samotářsky. Přes den se ukrývají pod kameny nebo v norách. Aktivní jsou především v podvečer a v noci. Gekončíci mají na rozdíl od jiných gekonů volně pohyblivá víčka. Na prstech nemají přísavky a nemohou proto šplhat po hladkých stěnách. V tlustém ocase si uchovávají zásoby pro nepříznivé období. Jsou velmi atraktivní a mají mírnou povahu, a proto se velmi často chovají jako terarijní zvířata.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodič:
Rodina Macháčkova z Chotiměře, do 7. 5. 2021

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 15.01.2020
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
<listopad>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

Logo Ovoce - zelenina Jaroslav Suchý

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

Logo ZUŠ v Děčíně

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

Logo cukrárny Expres Děčín

Logo Inpeko

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

Logo Hračky Barvíř

Logo Termo Děčín

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

Logo ZUŠ

Logo České průmyslové pojišťovny

Logo Ice and Go

Logo skautů

Logo vlastivědného muzea v České Lípě

Logo pekařství He-Fi

Logo HC Děčínských medvědů

Logo BK ARMEX Děčín

Logo ZŠ Slovanka

Gekončík noční

 

 
  • Eublepharis macularius
  • Leopard Gecko
  • Leopardgecko
  • Ohrožení: x

Tito malí ještěři obývají suché, křovinaté, stepní až polopouštní lokality ve střední Asii, vystupují i do hor do výšek až 2500 m n.m. Žijí samotářsky. Přes den se ukrývají pod kameny nebo v norách. Aktivní jsou především v podvečer a v noci. Gekončíci mají na rozdíl od jiných gekonů volně pohyblivá víčka. Na prstech nemají přísavky a nemohou proto šplhat po hladkých stěnách. V tlustém ocase si uchovávají zásoby pro nepříznivé období. Jsou velmi atraktivní a mají mírnou povahu, a proto se velmi často chovají jako terarijní zvířata.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodič:
Rodina Macháčkova z Chotiměře, do 7. 5. 2021

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE