Kalous ušatý

  • Asio otus
  • Long-eared owl
  • Waldohreule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Po puštíku obecném je u nás kalous druhou nejhojnější sovou. Díky jeho prodlouženým pírkům na hlavě by si ho někdo mohl splést s výrem. Tato sova však dorůstá jen do velikosti holuba. Vyskytuje se v severní Africe, v Evropě kromě nejsevernějších oblastí, přes střed Asie až po Japonsko.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Jiří Kalous, Jílové u Děčína, do 28. 6. 2020
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2020
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 17. 2. 2020



 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<říjen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Kalous ušatý
  • Asio otus
  • Long-eared owl
  • Waldohreule
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Po puštíku obecném je u nás kalous druhou nejhojnější sovou. Díky jeho prodlouženým pírkům na hlavě by si ho někdo mohl splést s výrem. Tato sova však dorůstá jen do velikosti holuba. Vyskytuje se v severní Africe, v Evropě kromě nejsevernějších oblastí, přes střed Asie až po Japonsko.

Počet chovaných kusů: 3

 

Adoptivní rodiče:
Jiří Kalous, Jílové u Děčína, do 28. 6. 2020
Stanislav Daniš, Roudnice nad Labem, do 12. 5. 2020
PRVNÍ ULIČNÍ VÝBOR POD KAPLÍ, Děčín 6, do 17. 2. 2020



 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE