německy anglicky

Kapybara vodní

  • Hydrochoerus hydrochaeris
  • Capybara
  • Wasserschwein
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o největšího hlodavce na světě. Pochází z Jižní Ameriky. Hlavní složku potravy kapybar tvoří vodní rostliny, proto jsou tato zvířata velmi dobře uzpůsobena k pobytu ve vodě. Nozdry, oči i uši jsou až na vrcholu hlavy a nohy mají opatřené plovacími blánami.

Počet chovaných kusů: 5

Adoptivní rodiče:
Motyčky z Chuchle, Praha 5, do 8. 8. 2024
KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o., do 3. 8. 2024
Filip Štětina, Nový Bor, do 25. 5. 2024
Matyáš Kynkal, Ústí nad Labem, do 15. 5. 2024
Antonín Bezdička, Praha 6, do 27. 2. 2024

Mareček Urválek a Jana Urválková, Děčín, do 19. 1. 2024
Lucie Hřebačková, Hodonín, do 17. 1. 2024
Anička & Eliška Brožovy, Cora Te Reo, do 2. 1. 2024
Martin Šebek, Ústí nad Labem, do 31. 12. 2023
Jan Martinov, Pec pod Sněžkou, do 23. 12. 2023
Anna a Ella Čekalovy, Arnoltice, do 23. 12. 2023





Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE
Autor: administrator | Aktualizováno: 07.09.2023
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Kapybara vodní
  • Hydrochoerus hydrochaeris
  • Capybara
  • Wasserschwein
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o největšího hlodavce na světě. Pochází z Jižní Ameriky. Hlavní složku potravy kapybar tvoří vodní rostliny, proto jsou tato zvířata velmi dobře uzpůsobena k pobytu ve vodě. Nozdry, oči i uši jsou až na vrcholu hlavy a nohy mají opatřené plovacími blánami.

Počet chovaných kusů: 5

Adoptivní rodiče:
Motyčky z Chuchle, Praha 5, do 8. 8. 2024
KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o., do 3. 8. 2024
Filip Štětina, Nový Bor, do 25. 5. 2024
Matyáš Kynkal, Ústí nad Labem, do 15. 5. 2024
Antonín Bezdička, Praha 6, do 27. 2. 2024

Mareček Urválek a Jana Urválková, Děčín, do 19. 1. 2024
Lucie Hřebačková, Hodonín, do 17. 1. 2024
Anička & Eliška Brožovy, Cora Te Reo, do 2. 1. 2024
Martin Šebek, Ústí nad Labem, do 31. 12. 2023
Jan Martinov, Pec pod Sněžkou, do 23. 12. 2023
Anna a Ella Čekalovy, Arnoltice, do 23. 12. 2023





Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE