německy anglicky

Klokan rudokrký

  • Macropus rufogriseus
  • Red-necked wallaby
  • Rotnackenwallaby
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o středně velkého klokana s hmotností 10 – 30 kg. Jméno dostal podle narudlého zbarvení krku a plecí. Žije v jihovýchodní Austrálii až po Tasmánii. Dává předost lesům s hustým podrostem. Živí se výhonky trav, bylinami a listy. Nejaktivnější je za soumraku a v noci.

Počet chovaných kusů: 5

 

Adoptivní rodiče:
Miloš Hamáček, Frýdlant, do 4. 10. 2024
DeNas Děčín s.r.o., Děčín 9, do 31. 7. 2024
Dita a Rudolf Lacinovi, Polevsko, do 4. 7. 2024
Jiří Tuček, Kolín, do 23. 3. 2024


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 25.10.2023
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Klokan rudokrký
  • Macropus rufogriseus
  • Red-necked wallaby
  • Rotnackenwallaby
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh

Jedná se o středně velkého klokana s hmotností 10 – 30 kg. Jméno dostal podle narudlého zbarvení krku a plecí. Žije v jihovýchodní Austrálii až po Tasmánii. Dává předost lesům s hustým podrostem. Živí se výhonky trav, bylinami a listy. Nejaktivnější je za soumraku a v noci.

Počet chovaných kusů: 5

 

Adoptivní rodiče:
Miloš Hamáček, Frýdlant, do 4. 10. 2024
DeNas Děčín s.r.o., Děčín 9, do 31. 7. 2024
Dita a Rudolf Lacinovi, Polevsko, do 4. 7. 2024
Jiří Tuček, Kolín, do 23. 3. 2024


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE