německy anglicky

Kočka divoká

  • Felis silvestris
  • Wild cat
  • Wildekatze
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Z někdejšího souvislého areálu sahajícího od britských ostrovů až do střední Asie a severní Afriky zůstaly v Evropě jen oddělené ostrůvky výskytu. V nynější době se jedná o jednoho z nejvzácnějších savců. V Čechách byla vyhubena na přelomu 18. až 19. století, nyní se ale zvyšuje pravděpodobnost opětovného výskytu na našem území díky prosperující populaci vysazené v Bavorsku.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Manželé Drahotští, Nový Bor - Arnultovice, do 30. 1. 2025
Dagmar Brožová, Děčín 9, do 23. 12. 2024
Jiří a Niki, Malšovice, do 21. 11. 2024


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 04.04.2024
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<červen>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

  kudyznudy.jpg

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Kočka divoká
  • Felis silvestris
  • Wild cat
  • Wildekatze
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Z někdejšího souvislého areálu sahajícího od britských ostrovů až do střední Asie a severní Afriky zůstaly v Evropě jen oddělené ostrůvky výskytu. V nynější době se jedná o jednoho z nejvzácnějších savců. V Čechách byla vyhubena na přelomu 18. až 19. století, nyní se ale zvyšuje pravděpodobnost opětovného výskytu na našem území díky prosperující populaci vysazené v Bavorsku.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Manželé Drahotští, Nový Bor - Arnultovice, do 30. 1. 2025
Dagmar Brožová, Děčín 9, do 23. 12. 2024
Jiří a Niki, Malšovice, do 21. 11. 2024


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE