německy anglicky

Kozorožec kavkazský

  • Capra caucasica
  • West Caucasian tur
  • Westkaukasischer Steinbock
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES II

Je velmi vzácným obyvatelem některých pohoří na Kavkaze, počty zvířat žijících v přírodě, ale odhadují se do 10 000 kusů. Má velké rohy, které mohou být dlouhé téměř 1m. Přes svoji velikost se dokáže velmi obratně pohybovat po prudkých skalních stěnách ve výškách až 5000 m nad mořem.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Anička Zdvořáková, Děčín 6, do 25. 3. 2023
Stap Vilémov, a. s., Vilémov u Šluknova, do 28. 10. 2022


 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 01.07.2022
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<říjen>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Kozorožec kavkazský
  • Capra caucasica
  • West Caucasian tur
  • Westkaukasischer Steinbock
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES II

Je velmi vzácným obyvatelem některých pohoří na Kavkaze, počty zvířat žijících v přírodě, ale odhadují se do 10 000 kusů. Má velké rohy, které mohou být dlouhé téměř 1m. Přes svoji velikost se dokáže velmi obratně pohybovat po prudkých skalních stěnách ve výškách až 5000 m nad mořem.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Anička Zdvořáková, Děčín 6, do 25. 3. 2023
Stap Vilémov, a. s., Vilémov u Šluknova, do 28. 10. 2022


 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE