německy anglicky

Levhart obláčkový

  • Neofelis nebulosa
  • Clouded leopard
  • Nebelparder
  • Ohrožení: Červený seznam - kriticky ohrožený druh, EEP, CITES I

Levhart obláčkový se vyskytuje v asijských deštných pralesech, kde je schopným predátorem. Dorůstá váhy až 25 kilogramů a dožívá se věku až sedmnácti let. Levhart obláčkový je i přes ochranu zákonem často loven pro jeho kožešinu, ale i velké špičáky. Další příčinou poklesu počtů této nádherné šelmy je i mýcení lesů, které jsou jeho přirozeným domovem. Ve volné přírodě se dožívá věku okolo jedenácti let, zatímco v zajetí jsou známy případy dožití až věku sedmnácti let. Levhart obláčkový je typický vybarvením srsti, které tvoří "stínované" skvrny na světlejším podkladu. Charakteristický je dlouhý ocas, který dosahuje okolo osmdesáti procent délky samotného těla. Je masožravec a loví kromě ptáků a menších obratlovců i opice, prasata, telata, kozy a mladé jeleny, dikobrazy a ryby. Levhart obláčkový rodí po přibližně třech měsících březosti až čtyři mláďata, která matka kojí dalších šest měsíců. O mladé samice pečuje zpravidla sama.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Zuzana, Miroslav, Martin a Lukáš Březinovi, Česká Lípa, do 23. 12. 2020

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 15.01.2020
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
<únor>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

Logo Ovoce - zelenina Jaroslav Suchý

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

Logo ZUŠ v Děčíně

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

Logo cukrárny Expres Děčín

Logo Inpeko

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

Logo Hračky Barvíř

Logo Termo Děčín

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

Logo ZUŠ

Logo České průmyslové pojišťovny

Logo Ice and Go

Logo skautů

Logo vlastivědného muzea v České Lípě

Logo pekařství He-Fi

Logo HC Děčínských medvědů

Logo BK ARMEX Děčín

Logo ZŠ Slovanka

Levhart obláčkový
  • Neofelis nebulosa
  • Clouded leopard
  • Nebelparder
  • Ohrožení: Červený seznam - kriticky ohrožený druh, EEP, CITES I

Levhart obláčkový se vyskytuje v asijských deštných pralesech, kde je schopným predátorem. Dorůstá váhy až 25 kilogramů a dožívá se věku až sedmnácti let. Levhart obláčkový je i přes ochranu zákonem často loven pro jeho kožešinu, ale i velké špičáky. Další příčinou poklesu počtů této nádherné šelmy je i mýcení lesů, které jsou jeho přirozeným domovem. Ve volné přírodě se dožívá věku okolo jedenácti let, zatímco v zajetí jsou známy případy dožití až věku sedmnácti let. Levhart obláčkový je typický vybarvením srsti, které tvoří "stínované" skvrny na světlejším podkladu. Charakteristický je dlouhý ocas, který dosahuje okolo osmdesáti procent délky samotného těla. Je masožravec a loví kromě ptáků a menších obratlovců i opice, prasata, telata, kozy a mladé jeleny, dikobrazy a ryby. Levhart obláčkový rodí po přibližně třech měsících březosti až čtyři mláďata, která matka kojí dalších šest měsíců. O mladé samice pečuje zpravidla sama.

Počet chovaných kusů: 1


Adoptivní rodiče:
Zuzana, Miroslav, Martin a Lukáš Březinovi, Česká Lípa, do 23. 12. 2020

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE