Nutrie

  • Myocastor coypus
  • Nutria
  • Nutria
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Pochází z Jižní Ameriky, kde se vyskytuje v subtropických oblastech od Bolívie po jižní Argentinu. Jedná se o hlodavce, který je velmi dobře přizpůsoben životu u vody. Je aktivní především v noci. Ukrývá se v dlouhých norách, které buduje v březích. Někdy si také staví hnízda ve spleti vodního rostlinstva. Samice má mléčné bradavky umístěné vysoko na bocích, což jí umožňuje kojení mláďat ve vodě.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Žaneta Hamáčková, Frýdlant, do 9. 10. 2019

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 21.02.2014
Nahoru
<leden>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Nutrie
  • Myocastor coypus
  • Nutria
  • Nutria
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Pochází z Jižní Ameriky, kde se vyskytuje v subtropických oblastech od Bolívie po jižní Argentinu. Jedná se o hlodavce, který je velmi dobře přizpůsoben životu u vody. Je aktivní především v noci. Ukrývá se v dlouhých norách, které buduje v březích. Někdy si také staví hnízda ve spleti vodního rostlinstva. Samice má mléčné bradavky umístěné vysoko na bocích, což jí umožňuje kojení mláďat ve vodě.

Počet chovaných kusů: 8

 

Adoptivní rodiče:
Žaneta Hamáčková, Frýdlant, do 9. 10. 2019

 

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE