německy anglicky

Outloň malý

  • Nycticebus pygmaeus
  • Pygmy slow loris
  • Kleiner Plumplori
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES I

Jsou to poloopice obývající pralesy Laosu, Kambodži a Vietnamu. Živí se jak rostlinnou tak i živočišnou potravou. Samička rodí většinou jedno mládě, dvojčata jsou vzácností, ale v děčínské zoo samička překvapila „nadměrnou nadílkou“ již několikrát po sobě.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
ZŠ Libouchec, do 24. 1. 2024
Petr Vacek, Česká Lípa, do 31. 12. 2023
Evička Chalupná, Varnsdorf, do 23. 12. 2023

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 06.09.2023
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<červen>
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

  kudyznudy.jpg

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Outloň malý
  • Nycticebus pygmaeus
  • Pygmy slow loris
  • Kleiner Plumplori
  • Ohrožení: Červený seznam - ohrožený druh, EEP, CITES I

Jsou to poloopice obývající pralesy Laosu, Kambodži a Vietnamu. Živí se jak rostlinnou tak i živočišnou potravou. Samička rodí většinou jedno mládě, dvojčata jsou vzácností, ale v děčínské zoo samička překvapila „nadměrnou nadílkou“ již několikrát po sobě.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
ZŠ Libouchec, do 24. 1. 2024
Petr Vacek, Česká Lípa, do 31. 12. 2023
Evička Chalupná, Varnsdorf, do 23. 12. 2023

 

Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE