Raroh velký

  • Falco cherrug
  • Saker falcon
  • Sakerfalke
  • Ohrožení: Červený seznam – ohrožený, CITES II

Je trochu věší než sokol, v letu se pozná podle širších a méně špičatých křídel a delšího ocasu. Hnízdo sám nestaví, obsazuje starší hnízda na stromech nebo skalních římsách. Loví ptáky až do velikosti kachny, častěji než sokol i savce. Je to ceněný sokolnický dravec, a je ohrožován nezákonným vybíráním hnízd. V 80. a 90. letech minulého století u nás byly provázeny pokusy o reintrodukci. Vysazeno do přírody bylo cca 150 mladých rarohů.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče.


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<leden>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Raroh velký
  • Falco cherrug
  • Saker falcon
  • Sakerfalke
  • Ohrožení: Červený seznam – ohrožený, CITES II

Je trochu věší než sokol, v letu se pozná podle širších a méně špičatých křídel a delšího ocasu. Hnízdo sám nestaví, obsazuje starší hnízda na stromech nebo skalních římsách. Loví ptáky až do velikosti kachny, častěji než sokol i savce. Je to ceněný sokolnický dravec, a je ohrožován nezákonným vybíráním hnízd. V 80. a 90. letech minulého století u nás byly provázeny pokusy o reintrodukci. Vysazeno do přírody bylo cca 150 mladých rarohů.

Počet chovaných kusů: 2

 

Adoptivní rodiče:
Toto zvíře nemá adoptivního rodiče.


Máte také zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE