německy anglicky

Sklípkan bělopýřitý

  • Brachypelma albopilosum
  • Honduras curly hair tarantula
  • Kraushaarvogelspinne
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II
 

Vyskytuje se v tropických lesích střední Ameriky. Je to mírný a nekousavý druh, který žije na zemi, pod kameny a kousky kůry, kde vyhledává úkryt. Tam si vyhrabává menší nory, které vystýlá pavučinou. Proti nepřátelům se sklípkani brání postojem, při kterém předvádějí mocná kusadla a také strháváním chloupků na zadečku.. Ty mají žahavé účinky.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Tereza Drančáková, Varnsdorf, do 25. 4. 2023
Miloslav a Miloslava Bernardovi, Jílové, do 24. 10. 2022



 

Máte také zájem adoptovat toto zvíře? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 09.06.2022
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<srpen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Sklípkan bělopýřitý
  • Brachypelma albopilosum
  • Honduras curly hair tarantula
  • Kraushaarvogelspinne
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II
 

Vyskytuje se v tropických lesích střední Ameriky. Je to mírný a nekousavý druh, který žije na zemi, pod kameny a kousky kůry, kde vyhledává úkryt. Tam si vyhrabává menší nory, které vystýlá pavučinou. Proti nepřátelům se sklípkani brání postojem, při kterém předvádějí mocná kusadla a také strháváním chloupků na zadečku.. Ty mají žahavé účinky.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Tereza Drančáková, Varnsdorf, do 25. 4. 2023
Miloslav a Miloslava Bernardovi, Jílové, do 24. 10. 2022



 

Máte také zájem adoptovat toto zvíře? ZDE