Sklípkan herkules

 
  • Hysterocrates Herkules
  • Hercules baboon spider
 

Sklípkan herkules pochází z Afriky a můžeme se s ním setkak v Beninu, Ghaně, Kamerunu a Nigeru. Jedná se o velikého pavouka, který může dorůst velikosti těla až 8 centimetrů, včetně nohou rozpětí až 16 centimetrů. Jde o druh, který si hloubí své nory, a proto si na jeho těle můžeme všimnout velmi silných zadních nohou, které používá pro hrabání. Pokud je napaden zezadu, brání se i kopáním, zepředu kousáním. Jeho jed je silný, nicméně pro člověka ne smrtelný. Živí se především bezobratlými živočichy, ale jeho velikost mu dovolí ulovit i drobnější obratlovce, především hlodavce.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Manželé Puffovi, Děčín, do 21. 5. 2019

 

Máte také zájem o adopci toho zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 13.05.2016
Nahoru
<říjen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Sklípkan herkules
 
  • Hysterocrates Herkules
  • Hercules baboon spider
 

Sklípkan herkules pochází z Afriky a můžeme se s ním setkak v Beninu, Ghaně, Kamerunu a Nigeru. Jedná se o velikého pavouka, který může dorůst velikosti těla až 8 centimetrů, včetně nohou rozpětí až 16 centimetrů. Jde o druh, který si hloubí své nory, a proto si na jeho těle můžeme všimnout velmi silných zadních nohou, které používá pro hrabání. Pokud je napaden zezadu, brání se i kopáním, zepředu kousáním. Jeho jed je silný, nicméně pro člověka ne smrtelný. Živí se především bezobratlými živočichy, ale jeho velikost mu dovolí ulovit i drobnější obratlovce, především hlodavce.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Manželé Puffovi, Děčín, do 21. 5. 2019

 

Máte také zájem o adopci toho zvířete? ZDE