německy anglicky

Veverka Prévostova

veverka prévostova.JPG
  • Callosciurus prevostii
  • Prevosts Squirrel
  • Prevost-Hörnchen
  • Ohrožení: červený seznam - málo dotčený druh

Tento druh veverky žije převážně v deštných lesích v jihovýchodní Asii,  zejména na Malajském poloostrově, ostrovech Sumatra a Borneo a menších ostrovech v jejich okolí. Introdukovaný byl taktéž na ostrov Sulawesi. Jedná se o denní druh, nicméně nejvíce aktivní jsou zvířata vpodvečer a večer. I když veverky Prévostovy požírají různorodou rostlinnou potravu a hmyz, jejich nejoblíbenější pochoutkou jsou měkké plody, například i plody palmy olejné. Po okousání měkké dužiny různých plodů často odhazuje pecky. Díky tomu plní v ekosystému důležitou roli roznašeče semen.

 

 

Počet chovaných kusů: 8


Adoptivní rodiče:
Tereza a Milan Ehlovi, Jílové u Děčína, do 4. 10. 2024
Vašík Jehlička, Krásný Studenec, do 22. 4. 2024
Gábinka a Danielka Vojtěchovy, Rybniště, do 22. 4. 2024



Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: Tomas Rus | Aktualizováno: 25.10.2023
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<březen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Veverka Prévostova
veverka prévostova.JPG
  • Callosciurus prevostii
  • Prevosts Squirrel
  • Prevost-Hörnchen
  • Ohrožení: červený seznam - málo dotčený druh

Tento druh veverky žije převážně v deštných lesích v jihovýchodní Asii,  zejména na Malajském poloostrově, ostrovech Sumatra a Borneo a menších ostrovech v jejich okolí. Introdukovaný byl taktéž na ostrov Sulawesi. Jedná se o denní druh, nicméně nejvíce aktivní jsou zvířata vpodvečer a večer. I když veverky Prévostovy požírají různorodou rostlinnou potravu a hmyz, jejich nejoblíbenější pochoutkou jsou měkké plody, například i plody palmy olejné. Po okousání měkké dužiny různých plodů často odhazuje pecky. Díky tomu plní v ekosystému důležitou roli roznašeče semen.

 

 

Počet chovaných kusů: 8


Adoptivní rodiče:
Tereza a Milan Ehlovi, Jílové u Děčína, do 4. 10. 2024
Vašík Jehlička, Krásný Studenec, do 22. 4. 2024
Gábinka a Danielka Vojtěchovy, Rybniště, do 22. 4. 2024



Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE