Volavka popelavá

  • Ardea cinerea
  • Grey Heron
  • Graureiher
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Vyskytuje se v Eurasii a Africe. Tento pták hnízdí v koloniích, často společně s ostatními druhy koloniálně hnízdících ptáků. Hnízda si staví na stromech, v posledních letech jsou stále častější případy, kdy vyhnízdí i v rákosinách. Potravu volavek tvoří hlavně ryby, které nabodávají na zobák jako na harpunu, dále obojživelníci, plazi, drobní savci, hmyz, korýši a měkkýši.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Janička Klaubenschalková, Libouchec, do 25. 12. 2019

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 19.02.2014
Nahoru
<leden>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Volavka popelavá
  • Ardea cinerea
  • Grey Heron
  • Graureiher
  • Ohrožení: Červený seznam – málo dotčený druh

Vyskytuje se v Eurasii a Africe. Tento pták hnízdí v koloniích, často společně s ostatními druhy koloniálně hnízdících ptáků. Hnízda si staví na stromech, v posledních letech jsou stále častější případy, kdy vyhnízdí i v rákosinách. Potravu volavek tvoří hlavně ryby, které nabodávají na zobák jako na harpunu, dále obojživelníci, plazi, drobní savci, hmyz, korýši a měkkýši.

Počet chovaných kusů: 1

 

Adoptivní rodiče:
Janička Klaubenschalková, Libouchec, do 25. 12. 2019

Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE