německy anglicky

Ara arakanga

  • Ara macao
  • Scarlet macaw
  • Hellroter Ara
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES I

Pestrobarevný velký druh papouška, který je jedním z nejznámějších z rodu ara. Ve volné přírodě se vyskytuje ve Střední a v Jižní Americe, kde obývá deštné lesy, savany a plantáže. Živí se různými semeny, ořechy a dužnatými plody, občas i nektarem a květy. Vytváří páry na celý život, zřídkakdy bývá pozorován samostatný jedinec. Často se houfuje do menších hejn. Pro svoji pestrobarevnost bývá terčem pytláků, kteří vybírají z hnízda mláďata. Ta pak prodávají pro chov v lidské péči a tím přispívají k úbytku jedinců tohoto druhu ve volné přírodě.

Autor: administrator | Aktualizováno: 14.10.2021
Nahoru
otevírací doba
vstupné
kudy do zoo
plán zoo
služby
archiv
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

Logo Asan Pet

Logo Balconi

Logo Rabina

Logo Ovoce - zelenina Jaroslav Suchý

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

Logo Kudy z nudy

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Text Sponzoři noci snů

Logo Ústeckého kraje

Logo Rabina

Logo Balconi

Logo cukrárny Expres Děčín

Logo Inpeko

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

Logo Hračky Barvíř

Logo Termo Děčín

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

Logo ZUŠ

Logo České průmyslové pojišťovny

Logo Ice and Go

Logo skautů

Logo vlastivědného muzea v České Lípě

Logo pekařství He-Fi

Logo HC Děčínských medvědů

Logo BK ARMEX Děčín

Logo ZŠ Slovanka

Ara arakanga
  • Ara macao
  • Scarlet macaw
  • Hellroter Ara
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES I

Pestrobarevný velký druh papouška, který je jedním z nejznámějších z rodu ara. Ve volné přírodě se vyskytuje ve Střední a v Jižní Americe, kde obývá deštné lesy, savany a plantáže. Živí se různými semeny, ořechy a dužnatými plody, občas i nektarem a květy. Vytváří páry na celý život, zřídkakdy bývá pozorován samostatný jedinec. Často se houfuje do menších hejn. Pro svoji pestrobarevnost bývá terčem pytláků, kteří vybírají z hnízda mláďata. Ta pak prodávají pro chov v lidské péči a tím přispívají k úbytku jedinců tohoto druhu ve volné přírodě.