německy anglicky

Káně lesní

káně lesní.jpg
  • Buteo buteo
  • Buzzard
  • Mäusebussard
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Káně lesní je nejhojnějším dravcem na území České republiky. Dorůstá rozpětí křídel až 135 cm a hmotnosti kolem jednoho kilogramu, samice jsou obvykle o něco málo větší než samci. Svá hnízda si staví na stromech v lesích, avšak na lov se vydává především na otevřená prostranství, jako jsou pole, louky či pastviny, kde především loví různé hlodavce. Je možné je také spatřit podél silnic, kde sbírají přejeté živočichy. Populace, která se vyskytuje v Evropě je stálá, severoevropská a asijská část populace migruje do zimovišť v Africe.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Jiří Effenberger, Varnsdorf, do 17. 1. 2025
Renata Hrnčárek, Stráž pod Ralskem, do 23. 6. 2024


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE

Autor: administrator | Aktualizováno: 27.03.2024
Nahoru
otevírací doba
vstupné
cesta do zoo
mapa zoo
sluzby
archiv článků
kamera
kamera
e-shop
Kalendář akcí
<květen>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Text zřizovatel

Znak města Děčín

Text partneři

Logo společnosti INO

Logo Grešík Valdemar

Logo Agrokomplexu

asan.jpg

Logo Balconi

Logo Rabina

ovoce-zelenina-mar-mat.jpg

Logo Liftea

Logo Děčínského deníku

Logo e-děčínsko

Logo Děčín.cz

  kudyznudy.jpg

Logo Domova dětí a mládeže Děčín

zuš_nové.jpg

Logo Útulku Děčín

Logo vzdělávacího centra Svopap

Logo Vstupenky Děčín

Logo Artmaterial.cz

Text Jsme členem

Logo evropské asociace zoo

Logo světové asociace zoo

Logo Unie českých a slovenských zoo

Logo Fauna-flora

Logo IZE

Logo ISIS

Logo evropského záchovného programu

Logo destinačního fondu

Informace o Českém Švýcarsku

Text Sponzoři noci snů

úk.jpg

Logo Rabina

Logo Balconi

cukrárna expres.jpg

Logo MAR-MAT ovoce a zelenina

lengau.jpg

bamburger.jpg

Logo Domu dětí a mládeže Děčín

Logo Dům Tisku

pekárna jindra.jpg

zš tyrše děčín.jpg

Logo skautů

šluknov.jpg

strážci přírody.jpg

idnis iter.jpg

Logo ZŠ Slovanka

sokol maxičky.jpg

spartan děčín.jpg

Káně lesní
káně lesní.jpg
  • Buteo buteo
  • Buzzard
  • Mäusebussard
  • Ohrožení: Červený seznam - málo dotčený druh, CITES II

Káně lesní je nejhojnějším dravcem na území České republiky. Dorůstá rozpětí křídel až 135 cm a hmotnosti kolem jednoho kilogramu, samice jsou obvykle o něco málo větší než samci. Svá hnízda si staví na stromech v lesích, avšak na lov se vydává především na otevřená prostranství, jako jsou pole, louky či pastviny, kde především loví různé hlodavce. Je možné je také spatřit podél silnic, kde sbírají přejeté živočichy. Populace, která se vyskytuje v Evropě je stálá, severoevropská a asijská část populace migruje do zimovišť v Africe.

Počet chovaných kusů: 2

Adoptivní rodiče:
Jiří Effenberger, Varnsdorf, do 17. 1. 2025
Renata Hrnčárek, Stráž pod Ralskem, do 23. 6. 2024


Máte zájem o adopci tohoto zvířete? ZDE